Home

Products / English


English

Français Italiano Español Português Català Maltin

Deutsch Nederlands Lëtzebuergesch Gaeilge Scottish Dansk Svenska Norsk Íslensku Suomalainen Eestlane Latvietis Lietuvis

Pусский Беларус українська Polski Česky Slovenský Magyar Română Slovenščina Hrvatski Bosanski Српски Shqiptar български македонски Ελληνικά ქართული Türk हिन्दी

عربى

中国 日本語 한국어Innehåll / Svenska


Tongkatali.org älskar kulturell mångfald


Världen behöver inte vara densamma överallt. Tongkatali.org älskar kulturell mångfald, språklig mångfald och politisk mångfald.

Mångfald är val, och val är frihet. Använd ditt eget språk. Ditt eget språk ger dig din identitet. Med en stark identitet är du självständig och fri.

Språk har en egen dynamik. Människor uttrycker sina idéer i meningar på ett språk. Strukturen och ordförrådet för ett språk är redan ett skelett för idéer.

Vissa idéer är lätta att uttrycka, men svåra att uttrycka på ett annat språk. Det är svårt att vara en ateist om ditt språk är arabiska. Och den heliga romerska kejsaren Charles V konstaterade att han talar spanska till Gud, franska till män, italienska till kvinnor och tyska till sin häst.

Varje språk är fullt av sina egna inbäddade värderingar. Du kan kalla dem fördomar. Men detta ord är för negativt. Bättre att säga: inbäddade värderingar. De tvingar sig på högtalaren. Och din egen identitet lyser alltid ljust.

Praktiska fördelar för din självständighet och frihet. Anledning: NSA, som är världens bästa. Om de först måste översätta från katalanska eller Hausa, kan inte falskt vara så meningsfullt som de kan med engelska konversationer.
PT Sumatra Pasak Bumi
7th floor, Forum Nine
Jl. Imam Bonjol No.9
Petisah Tengah
Medan Petisah
Medan City
North Sumatra 20236
Indonesia
Tel: +62-813 800 800 20